Nieuws

In 2022 wordt het AGS (aangiftesysteem van de Douane) vervangen door DMS (Douane-aangiftebehandeling Management Systeem). De gegevensstructuur van de nieuwe berichtgeving is structureel anders waardoor alle softwareontwikkelaars hun digitale oplossingen opnieuw moeten opzetten. Dit betekent dat 2022 in het teken staat van de massale conversie van de aangiftesystemen.

De softwareleveranciers kunnen u normaliter ondersteunen bij deze voorbereidende activiteiten. Echter, gelet op de omvang van de veranderingswerkzaamheden, alle aangevers in en buiten Nederland die aangiften sturen naar de Nederlandse Douane moeten nieuwe software gaan gebruiken, zal het slechts incidenteel mogelijk zijn dat in 2022 een softwareontwikkelaar nog in staat is ondersteunende plannings- en/of projectmanagementactiviteiten voor haar rekening te nemen. Aangevers zullen deze informatie bij andere specialisten moeten halen indien zij daaraan behoefte hebben.

De Softwareleveranciers verenigd in de ADS vragen begrip voor het feit dat service die vanzelfsprekend verondersteld werd in het verleden, slechts in mindere mate of geheel niet kan worden geboden in de transitieperiode AGS-DMS.

Indien u vragen heeft of in contact wilt komen met een van de softwareleveranciers in de Alliantie Douane Software, kijkt u dan bij Deelnemers. Via de logo’s van de ADS Deelnemers kunt u direct naar hun website gaan.

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress